qvqfcat

Idees, suggeriments, possibilitats…

    Us donarem unes petites pistes de coses, llocs, i paisatges per perdre’s o trobar-se, al vostre gust. Encara que estigueu de vacances, sabem de la importància dels temps, per això, en lloc de distàncies, apliquem aquest factor per a les nostres recomanacions.

      Comencem pel més obvi i el més proper, les nostres feires. Els dies 3 i 19 de cada mes, i per descomptat, a Feira Do 12, sempre el cap de setmana més proper al 12/12. El bestiar, el pop, el vi, la companyia, les verdures i les fruites, tot es barreja en un remolí de colors, olors, sabors i sons que són tan nostres com l’aire que respirem.

En 5 minuts, o menys:

L’església de Sant, el Parc de Carballeira, El Monestir de Penamaior, L’Aciñeiral de Cruzul, L’església d’Ouselle, La Via romana XIX, El Bosc màgic dos Grobos, Els paisatges de Serra do Calamouco, La Cova de Valdavara, El Sendeiro Quintá-Rio Donsal …

En tan sols 20 minuts o menys:

  O Cebreiro, Sarria, A Pobra de Navia de Suarna, Lugo i les seves muralles, Doiras, o Castro de Santa Maria, A Ponte do Demo (As Pontes de Gatín), el Castro i Museu de Viladonga, l’Església de Sant André das Nogais , Meira, i un llarg, llarguíssim etcètera.

A 1 hora, si fa no fa:

     Les platges de A Mariña, As Catedráis, Mondoñedo, A Coruña, O Bierzo, Monforte de Lemos, Portomarín… mil i un llocs que us encantaran.

No som el centre del món…

però estem a prop…

Que espereu ?

Alguns enllaços d’interès:

“Tu dius: Galícia és molt petita.

Jo et dic: Galícia és un món. Cada part és com si fos un món sencer.

Podràs recórrer-la en poc temps de nord a sud, d’est a oest en el mateix; podràs recórrer-la una altra vegada, però no aconseguiràs acabar de recórrer-la. I, cada vegada que la recorris, trobaràs coses noves i d’altres les trobessis a faltar”.

Vicente Risco: Leria (ensaio)

ViveAncares®